Skip to main content

vaarregels & probleemoplossing

Welkom bij Lakehouse Binnenmaas. Leuk dat jullie komen varen!
Hieronder wat regels en tips voor tijdens het varen:

 • Bij vertrek uit de haven achteruit de box varen: de boot reageert wat langzamer dus geef niet gelijk teveel gas, maar vaar rustig achteruit. Als je ver genoeg naar achteren bent vaar je vervolgens vooruit weg.
 • Houd op het water rechts aan, maar vaar niet té dicht langs de kant
 • Beroepsvaart, kano’s, sup’s en zeilboten hebben voorrang
 • Let op bij gebruik van de zwemtrap dat de gashendel in stand 0 staat en druk de rode noodstop in. De schroef staat dan stil.
 • Voorkom dat je door waterplanten vaart of te dicht langs vissers. Wanneer er iets in de schroef komt zal de boot stoppen of langzaam gaan varen.

Bij eventuele problemen:

 • De boten zullen gedurende de dag steeds iets langzamer gaan varen, omdat de accu’s leger raken. Maar wanneer de boot vanuit normale vaarsnelheid opeens langzamer gaat, dan zit er mogelijk iets in de schroef. Ga als volgt te werk:
 1. Zet gashendel in stand 0 en wacht 5 sec
 2. Zet gashendel 5 seconden vol in z’n achteruit totdat de boot achteruit vaart
 3. Zet gashendel weer in stand 0 en wacht 5 seconden
 4. Zet gashendel weer rustig in zijn vooruit.


Herhaal deze stap zo nodig. Zo zorg je er voor dat o.a. waterplanten uit de  schroef raken.

 • Als de boot tijdens varen opeens uitvalt is de hoofdreden vaak dat de motor oververhit geraakt is. Dat gebeurt meestal als er langdurig wordt gevaren met iets in de schroef. Belangrijk is dan om de gashendel in stand 0 te zetten en vervolgens de noodstop indrukken. Wacht 5 minuten en draai de noodstop een klein stukje naar rechts zodat hij terug klikt. Vaar vervolgens eerst rustig (5 sec) een stukje achteruit om vervolgens rustig vooruit te gaan varen. Vaar niet gelijk vol gas, want de motor is nog aan het afkoelen.
 • Hard geluid van de schroef/motor: dit komt meestal door de weinig gewicht achterin; de schroef zuigt dan lucht aan, oplossing: verplaats bagage en/of personen naar achteren.


Hou goed in de gaten hoeveel vaartijd u nog heeft en zorg dat u op tijd weer terug bent. Zo loopt u niet tegen extra kosten aan en kan de volgende vaartocht op tijd vertrekken.

Bent u klaar met varen? Stop uw boeking zodra de boot weer in aan de steiger ligt. Zo stopt de meter van uw vaartijd en kan de volgende huurder vertrekken.

Vergeet bij het verlaten van de boot uw waardevolle spullen niet. Uw afval kunt u in de prullenbak kwijt vlakbij de aanlegsteiger.